Bér 2024

2024-ben teljes munkaidőben bruttó 266 800 forint a havi minimálbér, napibér alkalmazása esetén 12 270 Ft, órabérnél pedig bruttó 1 534 Ft. Ez a minimum, ami a munkavégzésért jár.  Ha valamilyen speciális szaktudásod, nyelvismereted van, akkor ennek többszörösét is megkeresheted óránként. Sokan keresnek suli mellett részmunkaidőben  havi 200.000 Ft körül. Diákmunkában az elszámolás alapja általában a ledolgozott óra.

Bankszámlanyitás

Amennyiben még nincs bankszámlád, nagyban megkönnyíted az életed, ha nyitsz egyet. Itt találod a bankok diákszámla kinálatának összehasonlítását. Szövetkezetünk Revolut számlaszámra utalást nem tud teljesíteni.

Jelenléti ív

A ledolgozott óraszámokat a megrendelő cég munkatársa a jelenléti íveden aláírásával igazolja. A jelenléti ívet innen tudod letölteni. Ez alapján számfejtük a béredet és utaljuk a bankszámládra a pénzt. A jelenléti ív leadásának határideje a tárgyhó utolsó munkanapja vagy az azt követő hónap első munkanapja. Kérjük, azt is ellenőrizd, hogy minden szükséges iratot bemutattál-e irodánkban.

Mikorra várhatod a béred?

Bankszámlára történő utalás esetén minden hónap 10-én, ha ez hétvégére esik, akkor az azt megelőző munkanapon kifizetésre kerülnek a diákbérek. Az utaláshoz érvényes diákigazolványod bemutatására, leigazolt jelenléti ívedre, bankszámlaszámodra van szükség. Ha valami ebből hiányzik, a hiányosságok pótlását követően minden héten szerdán, pótbér fizetésekor utaljuk. Fordulj projektvezetődhöz, ha kérdésed vagy nehézséged van, ő tud a leggyorsabban segíteni.

Adózási szabályokról, levonásokról

Minden év január 31-ig – amennyiben rendelkezel regisztrált email címmel – e-mailen küldjük, vagy postázzuk állandó lakcímedre a szükséges igazolást, ami alapján meg tudod csinálni az adóbevallásodat, melyet május 20-ig kell benyújtani. Az adóbevallást a NAV automatikusan elkészíti számodra, melyet az ügyfélkapun tudsz március 15 után megtekinteni. Ha nincs ügyfélkapud, akkor SMS-ben kérheted az adóbevallás-tervezeted postázását a NAV-tól.

SZJA - személyi jövedelemadó (15%)

Amíg nem vagy még 25 éves, a jövedelmed havi bruttó 576.601 Ft-ig szja-mentességet élvez, nem kell adót fizetned. Ezen összeg felett vagy ha elmúltál már 25 éves a bruttó jövedelmedből  15% személyi jövedelemadót kell levonni.   

Tegyük fel, elvállalsz egy beugrós diákmunkát fenti napibéren maradva br. 12 270 Ft-ért, akkor adózást követően 10 430 Ft-ot fogsz kézhez kapni 25 éves kor felett. Ha még nem múltál el 25 éves, akkor 12 270 Ft-ot utalunk számodra.

Ha több helyről is van jövedelmed, nyilatkoznod kell, hogy az szja mentességet hogyan szeretnéd igénybe venni. 

Aktuális havi bérjegyzékedet innen érheted el.

A szövetkezeti részjegy értékét (1000 Ft) a legelső fizetésedből vonjuk le, mely a teljes szövetkezeti tagságod idejére érvényes és egyszeri levonás. Kilépéskor visszafizetjük.

Ügyfélszolgálati órák

Amennyiben bármilyen probléma felmerülne a béreddel kapcsolatban, érdeklődj telefonon. Irodáink elérhetőségei, nyitvatartása. Hozd magaddal személyigazolványodat és adókártyádat is az ügyintézéshez! 

Pénztári órák: (Budapest)

  • Hétfő: 09:00-13:00
  • Szerda: 13:00-16:00
  • Csütörtök: 15:00 - 18:00

Hiba / kérdés / panasz

Bármilyen nehézséged, kérdésed vagy panaszod van, leggyorsabban a projektvezetőd tud segíteni, de várjuk észrevételed a hibajelzes@minddiak.hu e-mail címre is. Valamennyi bejelentés tartalmát kivizsgáljuk és bizalmasan kezeljük Mind-Diák Szövetkezet vonatkozó szabályozásai szerint.