A netet böngészve nagyon sokszínűek a vélemények és tapasztalatok a diákmunkáról. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen keretek között, melyek a leggyakoribb feladatok, amit a cégek szívesen bíznak diákokra:

  • Folyamatos diákmunka – egész évben végezhető, jellemzően bizonyos munkanapokon vagy egész héten. Vannak részmunkaidőben is ellátható feladatok (4-6-8 órában). Általános elvárás, hogy az elvállalt feladatot min. 3-6 hónapig folyamatosan el kell tudni látni. Lehet, hogy például csak kedden és csütörtönkön, vagy csak délelőttönként, de rendszeresen számítanak Rád.
  • Nyári diákmunka – jellemzően vendéglátóipar, turizmus, mezőgazdaság, kereskedelem területén növekszik meg az alkalmi diákmunkára való igény.  Június közepétől augusztus közepéig óriási a túljelentkezés rá, ezért érdemes mielőbb jelezni, hogy mikor és mennyi ideig szeretnél munkát vállalni.
  • Gyakornoki programok – ezek már szakmai munkák, olyan szakirányú folyamatban lévő tanulmányokat feltételez, amilyen területen a feladatot el kell látni, pl: informatika, logisztika, pénzügy, marketing, gyártás, humánerőforrás, szervezés, public relation stb.
  • Alkalmi diákmunkák – ezek olyan feladatok, amik csak néhány napig vagy hétig merülnek fel és általában semmilyen szaktudást nem igényelnek. Egyszerű betanított tevékenységek, mint lapterjesztés, csomagolás, adatrögzítés, leltár, irattározás stb.

 

Jelentkezés módja

A diákmunka menüpont alatt a kiszemelt munkát fehasználói profilodba belépve egyszerűen, egy kattintással meg tudod pályázni. Az álláshirdetés szövegében külön jelöljük, amennyiben a jelentkezéseket ettől eltérő módon várjuk. Ha az állással kapcsolatban további információra van szükséged, az adott megyei képviseleteken tudsz érdeklődni. A megyei képviseletek elérhetőségeit megtatálod az Irodáink menüpont alatt.