A netet böngészve látható, hogy több kérdés is megfogalmazódik a diákmunkával kapcsolatban. Szeretnénk kiemelni azt a néhányat, melyek több döntéshozóban felvetődhetnek: Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes? Érdemes a válaszokat megismerni.

Alkalmazhatóság

A diákmunkát általánosságban alkalmi és projektmunkák esetén is igénybe vehetik, egyszerű betanított tevékenységekre vagy szezonális, pl. turizmust, kereskedelmet kiszolgáló ágazatokban néhány napra, hétre, hónapra is megfelelő megoldás. Például: csomagolás, leltár, adminisztráció, hostess munka, stb. Diákok alkalmazása hasonlóan elterjedt a rendszeresen felmerülő szakmai tevékenységekben, az ún. gyakornoki programokban is. Például: IT, pénzügy, marketing, értékesítés, logisztika, gyártás, HR. Ezeket a feladatokat kizárólag egyetemi, főiskolai hallgatók látják el rendszeresen, heti meghatározott mennyiségű órában.

 Mondja el itt, Önnek mire volna szüksége!

Gazdaságosság

Diák és főállású alkalmazott azonos bérbesorolása esetén egyértelmű az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás gazdaságossága. Ugyanis a diákmunka alkalmazása iskolaszövetkezeti tagok munkavégzésén keresztül szociális adómentességet élvez. Nem merül fel szabadság, fizetett ünnep, betegség miatti kiadás sem. A megtakarítás azonos nettó bér mellett 30-40%-os is lehet.

Kérjen példaszámítást!

Biztonság, szakszerűség

Az elmúlt években a diákmunkával kapcsolatos elvárások hasonlóvá váltak a felnőtt foglalkoztatáshoz. Így a toborzás-kiválasztásban is hasonló médiamegjelenést, tanácsadói részvételt, szoftveres támogatást kell biztosítania az iskolaszövetkezetnek. A diákmunkával kapcsolatos előírásokat a Szövetkezeti Törvény szabályozza, és a Munka Törvénykönyve minimálbérre, pihenőidőre és fiatal munkavállalókra vonatkozó rendelkezéseinek betartásával kiegészítve garantáljuk a törvényes foglalkoztatást. 

Teljes körű szolgáltatás a kényelem érdekében

A cég meghatározza, milyen típusú munkát kíván megrendelni, a diákszövetkezetünk pedig:

  • álláshirdetést ad fel,
  • ellátja a toborzás-kiválasztás teendőit,
  • szerződést köt a kiválasztott diákokkal,
  • elvégzi a hatósági bejelentést,
  • gondoskodik a beosztásról, kezeli a hiányzásokat,
  • visszaigazolt teljesítés alapján bérszámfejtést végez,
  • utalja a bért a diákoknak.

A diákszövetkezeti munka nem helyettesítheti, de kényelmes és gazdaságos kiegészítője lehet a főállású foglalkoztatásnak alkalmi és szezonális munkaerőigény esetén. A gyakornoki programok pedig támogatást biztosítanak a későbbi főállású munkakörök betöltésénél is. 

Kérjen visszahívást