Mit tartalmazzon a jelentkezésed? Mikor érdemes jelentkezni? Miért nem jeleznek vissza? Alábbiakban megvilágítjuk a jelentkezésekkel kapcsolatos esetleges nehézségek, sajátosságok hátterét. 

Ellenőrizd a jelentkezésed/diákprofilod tartalmát!

 • Nézd meg, hogy az időbeosztásod, tanulmányaid megfelelnek-e a feladatkör követelményeinek. Bátorítunk, hogy ha egyes pontokban bizonytalan vagy, akkor is jelentkezz. Projektvezetőnk segíteni fog, hogy a hiányzó ismeretek, a zűrös órarend valóban akadálya-e a feladat ellátásának, vagy áthidalható.
 • Jelentkezéskor a profilodban feltétlen rögzítsd az elvárásokkal kapcsolatos információkat : nyelvtudás, számítógépes ismeret, szabadidő (ráérés), szakirányú tanulmányok stb. Ezeket bármikor módosíthatod a profilodban, új ismeret vagy változó órarend esetén.

Jelentkezés optimális időpontja és tartalma

 • A megjelenést követően minél előbb jelentkezz, hogy önéletrajzoddal az elsők között találkozzon a hirdető. Iratkozz fel álláspostára, hogy mihamarabb értesülj a legújabb munkalehetőségekről. Az első napokban már elkezdődnek az előszűrések, és ekkor már végleges döntés is születhet. 
 • Nyári diákmunkáknál előnyt élveznek azok, akik évközben is jelentkeztek diákmunkára. Vállalj diákmunkát tanulmányaidhoz igazodó rugalmas beosztásban év közben is!

Miért érdemes részletes adatokat megadni?

 • A kiválasztást végző munkatársak a jelentkezők profiljában az álláshirdetésben szereplő fogalmakra keresnek rá, mint például középfokú angol, excel/word ismeret, ráérés hétközben stb. Minél több és pontosabb adatot adsz meg, annál többször kerülhetsz a keresési feltételeknek megfelelő diákok közé. Ha ezek az adatok csak az önéletrajzban szerepelnek, akkor az első körös szűrésben nem találnak Rád a munkaadók. Regisztrálj minél részletesebb adatokkal! 

Kerüld el az alábbi hibákat jelentkezéskor!

 • A hirdetés jellemzően tartalmazza a jelentkezés módját. Attól ne térj el, mert kimaradhat az értékelésből a pályázatod. Ha látsz ott telefonszámot, akkor élj a lehetőséggel, tudd meg közvetlenül a projektvezetőtől a részleteket!
 • E-mailes jelentkezésnél a tárgy mezőbe írd be a megadott jeligét vagy pozíció/munkakör nevét, amire a csatolt önéletrajzzal jelentkezel. Egyéb esetben akkor fogják csak átnézni az anyagod és kikövetkeztetni tartalmából, hogy mire jelentkezel, ha kevés a pályázó, aki beazonosítható módon jelentkezett az adott állásra.
 • Ha kérnek idegen nyelvű önéletrajzot, motivációs levelet, ne felejtsd el csatolni azt is. 

Milyen okai lehetnek a visszajelzés elmaradásának?

 • Ez főleg e-mailes jelentkezéseknél illetve toborzási rendszerrel nem rendelkező cégeknél jellemző. A Mind-Diáknál minden regisztrált diák kap visszajelzést a kiválasztási döntésről, akkor is, ha nem került sor telefonos vagy személyes bemutatkozásra sem.
 • Igen ritkán a kiválasztási folyamat 4-6 hétig is elhúzódhat, különösen is igaz ez, ha a döntéshez több vezetőtől is várnak jóváhagyást.
 • Az is előfordul, hogy a kiválasztott diák elkezdi a diákmunkát, de ha a diák vagy a cég felfüggeszti az együttműködést,  a korábbi jelentkezőkből ismét válogatnak.