A tanulmányaikat szüneteltető 25 év alatti nappali tagozatos diákok is vállalhatnak iskolaszövetkezeteken keresztül diákmunkát és gyakornoki feladatokat. A konstrukció mind a megbízónak, mind a hallgatónak adókönnyítést is jelent.

Évente 25 ezer diák önálló pénzkeresetét teszi lehetővé az új szabályozás, amely szerint a tanulmányaikat szüneteltető nappali tagozatos hallgatók is élhetnek a többi diákot megillető jogukkal. Vagyis vállalhatnak törvényes, bejelentett diákmunkát, gyakornoki munkát diákszövetkezetek szervezésében. Ezzel az intézkedéssel a 25 év alattiak körében a munkanélküliség kiemelten magas 28 százalékos aránya is jelentősen csökkenthető. Fiatalok tízezreinek lesz lehetősége passzív félévben rendszeres jövedelemre szert tenni, szakmai tapasztalatot szerezni, ami bizonyítottan növeli későbbi főállású elhelyezkedésük esélyeit is. 

Használd ki az előnyöket!

  • Garantáljuk a bért és a biztonságos munkavégzést.
  • Nem kell munkát keresned, csak kiválasztanod az elképzelésedhez illeszkedőt
  • Az ország számos városában tudunk munkát biztosítani.

Passzív félév már nem akadály

Egy felmérésből kiderült, hogy a diákok 47 százaléka anyagi okok miatt kénytelen szüneteltetni a tanulmányait és a szüneteletetés legfontosabb célja a rendszeres pénzkereset. Meglepő, hogy tanulmányi okok miatt a passzív féléves diákoknak csak 25 százaléka szakította meg a tanulást. Azok a passzívos diákok, akinek a felmérés szerinti 70 százaléka munkával szeretne pénzt keresni és közülük mindössze 8 százalék talált a helyzetének és elvárásainak megfelelő állást, mostantól sokkal kedvezőbb helyzetbe kerülnek.