2023. október 01.

10 szuper idő- és teljesítménymérő alkalmazás a hatékony home office-ért

Mit tegyünk, hogy a home office-ban se csússzon ki a kezünkből az irányítás, és ne húzódjon el a munka a nap végéig? Ahhoz, hogy hatékonyan tudjuk mérni a saját és a kollégák munkára fordított idejét, produktivitását, számos szuper alkalmazást érdemes megismernünk. Éppen ezért összegyűjtöttük néhány időmérő applikációit, lássuk, mik is ezek!

Először is: milyen a jó időmérő alkalmazás?

Egy jó időmérő alkalmazás egyszerre követi nyomon a projektfolyamatot és a munkatársakat. Az applikációnak egy időzítőt is kell tartalmaznia, amit bármikor elindíthatnak vagy leállíthatnak a projektben résztvevők. Ha azt akarod, hogy az egész csapatot bevond a projektedbe, az időmérő appodnak egyszerűnek és minden kolléga számára könnyen átláthatónak kell lennie. Fedezd fel azt, amelyiket a legalkalmasabbnak találod a céljaid megvalósítására!

1. HUBSTAFF

A Hubstaff időmérő szoftver letölthető számítógépre (Mac, Windows, Linux), és az Iphone és Android alkalmazása online munkaidőtáblázatot és projektmenedzsment eszközöket is tartalmaz, mind a kis- és nagyvállalkozások számára. Ha a csapatod a Hubstaff alkalmazással követi nyomon a munkaidejét, egy teljes képet kaphatsz arról, hogy pontosan milyen projekten dolgoznak, hol tartanak a munkafolyamat során, és mennyi időt szántak rá. A Hubstaff geográfiai időmérő funkciójának köszönhetően munkahely-oldalakat tudsz létre hozni, így a csapat automatikusan tudja jelezni, hogy mikor lép be és mikor lép ki a munkából – és ez távmunka esetén különösen fontos visszajelzés, mind a munkáltatóknak, mind a munkatársaknak, hogy kézben tudják tartani a feladataikat. 

A szoftvernek van egy olyan választható funkciója is, amely véletlenszerű képernyőfotókat és tevékenységi szintfelmérést készít, hogy folyamatosan figyelemmel tudjuk kísérni a munkafolyamat menetét, és naprakészek legyünk a legújabb fejleményekről. Továbbá, a Hubstaff automatikus bérszámfejtést is kínál, kiszámolja és kifizeti a projekt azon résztvevőit, akik igénybe veszik a Hubstaff időzítő szolgáltatásait. A 14 napos ingyenes tesztidőszakban mindezt ki is próbálhatod.

2. HOURSTRACKER 

Az Hourstracker nagyszerű választás a pontos munkaidő mérésére és követésére. Ha az alkalmazottak egy nagyon tömény, szigorú ütemtervet követnek és nincs idejük ezt manuálisan kezelni, mindenképpen be kell nekik mutatni ezt az alkalmazást. A Houstracker már a nevével is elárulja, hogy azért tud nagyon hasznos lenni az otthoni munkavégzés során, mert képes nyomon követni a munkavállalói órákat, jövedelmeket, illetve kiszámolja az üzleti költségeket, és számon tartja a fizetési határidőket. Felhasználóbarát, modern felülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak könnyedén be- és kilépjenek a munkaoldalról.

3. TRACKING TIME

A TrackingTime egy olyan időmenedzsmenttel foglalkozó eszköz, amelyet arra terveztek, hogy segítse az embereket a projektekre fordított idő pontos mérésében. Megmutatja, hogy a kollégák pontosan mennyi időt szántak az egyes feladatokra, és így lehetővé teszi, hogy könnyen felmérjük csapatunk produktivitását. A TrackingTime jelentései könnyen átláthatóak, amelyek nem csak az alkalmazottak munkaóráit tartalmazzák, hanem azt is kimutatják, hogy melyik feladatra, mennyi időt fordítottak, és ezáltal mennyi pénzt kerestek.

4. TIMELY

A Timely egy időkártya-alkalmazás, amely egészen más oldalról közelíti meg a teljesítménymérést. Nem csak időmérőként, de naptárként is rendelkezésre áll az alkalmazottak számára, és éppen egyedi naptárfunkciója miatt számít kivételesnek a többi időmérő app között. A Timely segítségével a munkatársak előre megtervezhetik projektjeiket és ehhez igazodva indíthatják el időmérő alkalmazásukat. Így összemérhető a munkára fordított valós idő és a tervezett idő – következésképpen a dolgozó eredményessége, produktivitása is. Ez egyben motiválóerőt is jelent, hiszen nem engedi, hogy elcsússzunk a feladatainkkal, és arra ösztönöz, hogy betartsuk a projektre tervezett időnket. Minden nyomon követhető ezzel az iOS-hez használt, teljesítménymérő alkalmazással, úgyhogy ha esetleg attól tartanál, hogy az otthoni munkavégzés rontja a munkatársak teljesítőképességét, a Timely egy kézzel fogható megoldást jelenthet. 

5. HOURS 

Az Hours a telefonos idő- és teljesítménymérés egyik legismertebb applikációja. Tartalmaz intelligens emlékeztetőket, részletes jelentéseket és idővonalakat, amelyek segítségével egyetlen kattintással felmérhetjük munkánk hatékonyságát. Ugyan hagy némi kivetnivalót maga után, hiszen más appal ellentétben, az Hoursban nincsen jelenléti ív, nem számol fizetést, és nem méri fel a szabadidőt, de ettől függetlenül egy könnyen átlátható iOS alkalmazás.

6. TIMEWERKS

A Timewerks egy olyan alkalmazás, amelyben előzetesen be kell állítani az alkalmazottak munkaidejét, és ehhez mérten lehet követni a munkaidőt és a teljesítményt. Garantáltan fontos kiegészítője lesz a vállalkozásodnak! Miért? Mert személyre szabott lehetőségeket kínál, minden alkalmazottnak be kell állítani a profilját, és hozzá kell igazítani a projekteket. Ezután a munkatársak a projektre fordított időt manuálisan adhatják meg, vagy az időzítőn keresztül (ami automatikusan dokumentálja, hogy mikor lépett be és ki a projektből). Annyi a hátránya ennek az alkalmazásnak, hogy nem ad túl részletes jelentést a dolgozók teljesítményéről, de ezt a hiányosságot kárpótolja egy felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatással. Ráadásul egyetlen kattintással az összes adat könnyedén tárolható!

7. QLAQS TIMESHEET PRO 

A Qlas Timesheet Pro iOS verziójával átláthatsz mindent: a feladatokat, a projekteket és az alkalmazottakat. Ezenkívül szigorúan meghatározhatod az egyes projektek feladatait és azok arányait. Ami talán különlegessé teszi ezt az appot, az az, hogy több időzítőt is képes megjeleníteni egy képernyőn (a különböző projektekhez). A jelenléti íveket pedig letöltheted PDF formátumban a nyilvántartáshoz.

 

8. TSHEETS 

A TSheets munkaidő-követő alkalmazása mind webes, mind mobilapplikáció formában letölthető. Két fontos funkcióját érdemes kiemelni: az egyik a munkaidő ütemezése, a másik pedig a GPS helymeghatározása, amely a szó szoros értelmében nyomon követi az alkalmazottakat. A csapatok beléphetnek az iOS alkalmazásból a napi munkába és egy kattintással ki is léphetnek a munkaidő végeztével. Ezeket az adatokat egy jelentésbe sűrítik, amelyet a tulajdonosok és a vezetők felhasználhatnak üzleti céljaik optimalizálására. A munka alaposabb megfigyelése érdekében a csapat tagjai készíthetnek fotókat is a projektfolyamatról a „munkahely-oldalukon”.

9. HOURS KEEPER PRO 

Hours Keeper Pro egy nagyon egyszerű időmérő alkalmazás iPhone és iOS készülékekhez, amely képes akár egyszerre több időzítőt is megjeleníteni a képernyőn. Részletes összefoglalót ad a projektekre, részfeladatokra fordított időről, amelyet a PDF számlák kiadására is felhasználhatsz. Az alkalmazás kialakítása lehet hogy nem mindenki számára könnyedén átlátható, de azok, akik szeretik az egyedi felhasználói felületeket, azonnal otthonosnak fogják érezni magukat.

10. ATRACKER

Az ATracker egy könnyű, felhasználóbarát alkalmazás, szuper funkciókkal. A beépített widget szinte mindent mutat, amit a nap folyamán tettünk és könnyedén felméri az aznapi produktivitásunkat. Az ATracker által készített jelentések segíthetnek ellenőrizni, hogy az alkalmazottak mire, és pontosan melyik feladatra fordítják a legtöbb időt. És ez még nem minden: az alkalmazás a közelmúltban engedélyezte a Dropboxon keresztül történő hálózati szinkronizálást, így automatikus biztonsági másolatot készíthetünk a jelentésekből.

Forrás:

https://blog.hubstaff.com/best-time-tracking-apps/

https://desktime.com/best-employee-time-tracking-software