2023. május 05.

2023. áprilisi diákbér-felmérés: a munkaadóknak és diákoknak is hasznos támpont lehet

A Mind-Diák Szövetkezet gyakornoki vagy diákmunka-hirdetéseinél a diákok már az álláshirdetés megnyitása előtt tájékozódhatnak az elérhető órabérről. Ugyan a bértranszparencia a teljes iskolaszövetkezeti szektorra jellemző, de az országos szinten vizsgált, gyors összehasonlítás lehetősége még mindig hiánypótlónak számít a HR szakemberek számára.

Áprilisi benchmark kutatásunk tájékozódási pontokat ad azon gazdasági döntéshozók számára, akik naprakészek szeretnének lenni a legfrissebb trendekkel és munkaerőpiaci folyamatokkal kapcsolatban. 

„A mostani gazdasági hatások kérdésessé teszik a létszámgazdálkodással kapcsolatos korábbi vezetői döntéseket, ezért a cégek új munkaerő esetén olyan megoldásokat keresnek, amelyek rugalmasak, és lehetővé teszik a gyors reagálást a változásokra – ilyen például a diákmunka”

– mondta Göbl Róbert, a Mind-Diák Szövetkezet elnöke. A 2023. II-III. negyedéves tervezéséhez konkrét feladatkörök ezreit vizsgáltuk meg országosan, területi bontásban. 


Bízunk benne, hogy kutatásunk
egyaránt hasznos a diákmunka iránt érdeklődő, illetve a gyakornoki programok működtetésében már jártas vállalatok számára.