2021. november 14.

5 hatékony tanulós applikáció a vizsgaidőszakra

Nyakunkon a vizsgaidőszak, úgyhogy körbekérdeztünk a dolgozó diákjaink között, és összegyűjtöttünk 5 szuper applikációt a hatékonyabb otthoni tanuláshoz és munkához! Mutatjuk, miket ajánlottak, és miért vált be nekik:

1. MS To Do

A Microsoft To Do alkalmazását talán be se kell mutatnunk, hiszen a tapasztalatok alapján egész sokan ismerik. Ez az applikáció azért nagyon hasznos, mert összeírhatod benne a teendőidet fontossági sorrend és kategória szerint, és szépen sorban ki is pipálgathatod őket! Miért jó? Mert segít priorizálni, és észben tartani az elvégzendő feladataidat, úgyhogy nem csak a vizsgára való készüléshez, de akár a home office-hoz is nagyon jól jöhet!

 

2. Google Calendar

Ne csússz ki az időből! Szétszórt, feledékeny dolgozó diákoknak kötelező! Írd be a Google naptáradba a közelgő zh-kat, vizsgákat, teendőket (akár különböző színnel, mint egy órarendbe) és állítsd be, hogy küldjön róla értesítést! Akár azt is beállíthatod, hogy többször figyelmeztessen: két héttel vagy egy órával előbb is jelez neked, hogy kénytelen legyél elvégezni a feladataidat. Addig üldöz, amíg el nem kezded – és egy karanténban elkényelmesedett diáknak ennél több nem is kell. J

 

3. BeFocused

A Be Focused alkalmazás a Pomodoro tanulási technika elvén működik: egy egyszerű, de világszerte ismert időgazdálkodási módszer, ami a legunalmasabb tárgyak vizsgáit is átvészeli veled! Ha azon kapod magad, hogy még mindig a szőnyeg alá söpröd a tanulást, és semmi kedved elkezdeni, próbáld ki ezt az időzítőt: 25 percenként értesítést küld, hogy ne felejtsd el megtartani az 5 vagy 10 perces szüneteidet (ilyenkor legális az Instagram, Facebook, bármi). Viszont abban a 25 percben csak a tanulásra koncentrálhatsz! Ugyanis tudományosan bizonyított, hogy kb. ennyi ideig képes az agyunk egyhuzamban hatékonyan összpontosítani.

 

4. Simple Mind

A Simple Mind azért nagyon hatékony applikáció, mert segít átlátható, szép jegyzeteket (Mind map-eket) készíteni, és így rendszerezni a gondolataidat. A segítségével garantáltan könnyebben tudod memorizálni a tananyagot, de egy prezentáció készítésénél is nagy segítség lehet, ha egy folyamatot szeretnél ábrázolni, és megértetni másokkal.

 

5. Evernote

Az Evernote már egy jó ideje az egyik legjobb jegyzetalkalmazás, amiben bármilyen jegyzetet elkészíthetsz, és kiegészítheted linkekkel, képekkel, táblázatokkal, fotókkal, listaelemekkel, vagy akár hangfelvételekkel is! A szövegek ráadásul bármilyen formátumban olvashatóak, legyen az Word dokumentum, Excel táblázat vagy PDF. Az Evernote tökéletes választás órai jegyzetekhez, de akár üzleti célra is felhasználható – például csoportmunkáknál, amikor egy megosztott jegyzeten többen is dolgozhatnak.