2020. június 23.

A diákigazolványok érvényességi idejét meghosszabbították

A 2020. június 17-én megjelent Magyar Közlöny szerint "a magyar hatóság által kiállított, a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt, valamint a veszélyhelyzet megszüntetését követő 15 napon belül lejáró hivatalos okmányok […] a veszélyhelyzet megszűnését követő 180 napig érvényesek".

Ez mit jelent a gyakorlatban? 

A 2020.03.11. és 2020.07.03. között lejáró diákigazolványok érvényessége is meghosszabbításra kerül a veszélyhelyzet végét követő 180 napig, azaz 2020. december 15-ig! Így, ha nem volt alkalmad felvenni a második féléves matricádat, akkor sincs gond, továbbra is igénybe vehetsz minden diákkedvezményt és diákmunkát is vállalhatsz.

A hosszabbítás nem vonatkozik az igazolásokra! Ha érvényes diákigazolványod nem volt a fenti időszakban, csak ideiglenes diákigazolvány igazolás vagy passzív félévhez kapcsolódó jogviszony igazolás alapján dolgoztál, akkor a fenti hosszabbítás Rád nem vonatkozik. Az igazolás érvényességének lejárta után be kell mutatnod egy új, érvényes igazolást.

Ha érdekelnek az aktuális diákmunkák, kattints ide! Ha feliratkoznál az álláspostára, hogy ne maradj le az új lehetőségekről, akkor azt itt teheted meg!