2022. november 13.

„Gyakornokként kezdtem, ma már szenior tanácsadó vagyok egy multinacionális energia vállalatnál”

A Mind-Diák Szövetkezet megalapításának 30 éves évfordulója alkalmából olyan volt diákokat kérdeztünk, akik nálunk kezdték karrierjüket gyakornokként vagy más diákmunkában, – ma pedig már tapasztalt szakemberként dolgoznak sikeres, feltörekvő vállalatoknál. Sorozatunk első részében ismerjétek meg Panka történetét! 

 

Bodnár Annamária
Future Skills and Learning Senior Advisor – digital
Multinacionális energia vállalat

 

Panka gazdálkodási és menedzsment szakon tanult az egyetemen, mellette pedig HR asszisztens munkát vállalt – elmondása szerint ez idő alatt teljesen megváltozott a munkaerőpiacról való gondolkodásmódja. Eleinte pénzügyi területen képzelte el magát, de a diákmunkás tapasztalatai révén rájött, hogy sokkal testhezállóbb számára, ha emberekkel foglalkozhat és nekik segíthet. 

Jelenleg egy multinacionális energia vállalat Talent részlegén dolgozik Senior Advisor pozícióban. A cég alkalmazottjainak digitális készségeinek fejlesztését támogatja a csapatával: „Mindig is lelkes voltam a fejlődés és fejlesztés területein, és büszke vagyok, hogy ezzel foglalkozhatok nap mint nap.” (Hát, még mi milyen büszkék vagyunk rá!)

Mikor és miért kezdtél el diákmunkát vállalni a Mind-Diák Szövetkezeten keresztül?

Másodéves egyetemi hallgatóként nem voltak kiforrott terveim, hogy mivel is szeretnék pontosan foglalkozni, de abban biztos voltam, hogy munkatapasztalat nélkül kevesebb eséllyel tudok majd megpályázni egy főállású pozíciót a diplomaszerzést követően. 2015 nyarán kezdtem el dolgozni a Mind-Diák Szövetkezetnél. Olyan munkát kerestem, amivel anyagilag támogathattam az egyetemi éveimet, de mellette irodai tapasztalatot is szerezhettem. 

Mi a legkedvesebb emléked a diákmunkás éveidről?

Általánosságban az emberek, és a belém vetett bizalom. Rengeteget fejlődhettem mind szakmailag, mind pedig emberileg is abban a majdnem 4 évben amíg diákmunkásként dolgoztam. A szorgalommal és némi szerencsével megtaláltam a “helyemet”, és lehetőséget kaptam huzamosabb ideig egy pozícióban dolgozni. Ez az állandóság gyakorlatilag egy főállással ért fel a szememben, hiszen ez idő alatt tanultam és tapasztaltam meg olyan fogalmakat, mint például a „csapatmunka”, „mentorálás” és „változásmenedzsment” – amelyeket egy pár hónapig tartó nyári diákmunka során nem biztos, hogy átélhet egy diák.

Mi az, amit a diákmunkás tapasztalataidból kamatoztatni tudsz a mostani munkahelyeden?

Mindenképpen a csapatjátékosságot emelném ki, mint alapvető munkahelyi készséget, amiben a tanulmányok során csak kevés mértékben van lehetőség fejlődni. Diákmunkásként megtapasztaltam milyen egy munkahelyi környezet – igen, elsőre ijesztő :) –, hogyan tudok hatékonyan kommunikálni a kollégákkal, illetve egy esetleges nézeteltérést mindenki számára kielégítő megoldással rendezni. Ezek mind olyan sarokkövek, amik segítettek abban, hogy az első főállású munkahelyemen már tapasztalt kollégaként jellemeztek.

#minddiak30