2024. április 16.

Nem kaptam visszajelzést a jelentkezésemre – mi lehet a baj?

Már rögtön az elején megválaszolnánk a címben szereplő kérdést: nincsen semmi probléma – éppen ellenkezőleg– a jelentkezésed feldolgozás alatt áll, és hamarosan mindenképpen adunk visszajelzést arról, hogy esélyes vagy-e a megpályázott diákmunkára vagy sem. Azért reméljük, ezen a ponton nem hagyod el ezt a cikket, hiszen összegyűjtöttük számodra a leggyakrabban előforduló kérdéseket.

A válaszainkból többek között azt is megtudhatod, hogy miért húzódhat el egy-egy jelentkezési folyamat és visszajelzés. Na, de kezdjük az elején!

Mikor kapok visszajelzést?

  • Úgy tudsz megbizonyosodni arról, hogy a diákmunkára való jelentkezésed sikerült, hogy a jelentkezést követően rögtön megjelenik a honlapon egy zöld „Sikeres jelentkezés” felirat. Külön értesítést e-mailben erről pluszban nem fogsz kapni, viszont e-mailed megerősítéséhez aktiváló linket küldünk azonnal.
  • Fontos! Jelentkezés után ne felejts belépni a diákprofilodba, ahol feltétlenül töltsd ki az adatokat a készségeidről, tanulmányaidról, és a munkaidő blokkban add meg, hogy mikor tudsz dolgozni.

Hogyan növelhetem az esélyeimet?

  • Böngészd hetekkel hamarabb a munkalehetőségeket, mint ahogy munkába állnál: ne felejts el feliratkozni az álláspostánkra, hogy azonnal értesülhess legújabb, érdeklődésedhez illeszkedő diákmunkáinkról!
  • Profilodban töltsd ki az összes olyan adatot, ami lényeges a megpályázott diákmunka szempontjából, hogy azonnal felhívd a figyelmünket arra, hogy Te vagy a megfelelő ember az adott diákmunkára.
  • Próbálj évközben is rendszeresen munkát vállalni, ugyanis általában azokat a jelentkezőket értesítjük először, akikkel már dolgoztunk együtt, és a korábbi jó tapasztalat miatt „megelőlegezzük nekik a bizalmat”. De az sem mellékes, hogy az adminisztráció és munkakezdés folyamata ebben az esetben lényegesen egyszerűbb és gyorsabb a diák és a munkatársaink számára is.

Mikor fogtok keresni?

  • Általában 1-3 hét között kerül sor arra, hogy felvegyük a megfelelőnek látszó jelentkezőkkel a kapcsolatot, jellemzően munkaidőben. 
  • Csak azoknak tudunk érdemben visszajelezni, akik a hirdetésben jelzett elvárásoknak megfelelnek: profiljukban ki vannak töltve a hirdetésben leírt elvárásoknak megfelelő adatok (iskolák, PC vagy nyelvismeret), a ráérés/időbeosztás, valamint ha kérünk önéletrajzot vagy motivációs levelet, akkor az is feltöltésre került.

Mi tart hetekig?

  • Általában folyamatosan és nagy számban érkeznek a jelentkezők – különösen nyáron. Illetve az utóbbi rendhagyónak számító időszakban, hiszen egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a részben otthonról is végezhető diákmunkák.
  • A projektvezető kollégák több hirdetést is kezelnek párhuzamosan, ezért együttesen rengeteg jelentkezést kell feldolgozniuk. Hiába tűnik úgy, hogy „megállt a kiválasztás”, mert mondjuk nem érkezik semmilyen információ akár több mint egy hete – attól még a háttérben nagyon is mennek az egyeztetések. Az is lehet, hogy folyamatban vannak korábban megszervezett interjúk, amelyeket le kell folytatniuk.
  • A projektvezetőkön kívül a megbízónál több szakmai vezető is átnézi az önéletrajzokat, és ezen kívül megszervezik a munka elindulásának technikai hátterét, illetve egyeztetik egymással a területek, hogy a betanítási folyamatokat pontosan mikor és hogyan tudják elindítani.

Mi alapján keresitek meg a jelentkezőket?

  • Főleg a diákprofil – készségek, tanulmányok, időbeosztás – és az önéletrajz tartalma alapján kezdjük el keresni a jelentkezőket, de a korábbi tapasztalat, valamint a jelentkezések sorrendje is számít.

Úgy született döntés, hogy nem is beszéltem senkivel! Mi ennek az oka?

  • Általában akkor nem értesítünk szóban, amikor több jelentkező érkezik, mint amennyi a betölthető létszám – ez 99%-ban így van. Ha az üres helyeket a fenti szempontok és interjú alapján sikerült betölteni, abban az esetben a többi jelentkezőt már nem keressük, hanem csak egy e-mailes értesítőt küldünk nekik arról, hogy a kiválasztás lezárult.

Több elutasítást is kaptam, érdemes még jelentkeznem más munkákra?

  • Mindenképp! Az elutasítás nem jelenti azt, hogy nem vagy alkalmas egy adott pozícióra. Gyakran előfordul, hogy hatalmas a túljelentkezés az egyes diákmunkákra - főleg tanítási időn kívüli, tudást nem igénylő, magas bérezésű vagy részben home office-ban is végezhető munkáknál.
  • Jó ha tudod! Minden jövőbeni diákmunka egy-egy új folyamat, és a kiválasztás során nem számítanak a korábbi elutasítások. Ha pedig már rendelkezel kitöltött diákprofillal, és az önéletrajzodat is feltöltötted, csak egyetlen kattintásodba kerül egy újabb jelentkezés!