2020. június 14.

Nyári diákmunkát keresel? Mondjuk, mi a helyzet!

„Ennyien még nem akartak dolgozni” – gondolhatnánk a jelentkezéseket elnézve, pedig valójában egészen másról van szó: eljött a nyár, ezzel a szünidő, plusz kevesebb a munkalehetőség a jelenlegi gazdasági környezett miatt és ezzel együtt óriási a túljelentkezés. Mutatjuk, mire érdemes figyelni annak, aki szívesen töltené hasznosan a nyarat, hiszen ez a nyár több szempontból is más lesz, mint a többi. 

Jelentkezz több helyre!

Bianka egy éttermi állásra pályázott, viszont arra ő sem számított, hogy erre az állásra közel 200-an adták be az önéletrajzukat, és mindössze 25 embert hallgattak meg a HR-esek. Bianka több éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a vendéglátás területén, minden szempontból tökéletes pályázónak számított az interjúztatók szerint is, végül azonban mégse rá esett a választás. Elmondása szerint, ugyan rosszul esett neki a visszautasítás, de nem sokkal később már gőzerővel adta be a jelentkezését a Mind-Diáknál más típusú állásokra is. Így találta magát végül egy irodai, adminisztrációs munkában, ami ugyan éles váltás a nyüzsgő vendéglátói karrier után, de Biankának nagyon jó választásnak bizonyult. „A vendéglátásban nagyon szerettem, hogy szebbé tehetem az emberek napját, akár egy jó szóval, vagy éppen egy finom étellel. De a sok túlóra és hétvégi munkavégzés egy idő után nem fért bele az életembe.” – mondta Bianka, aki úgy érzi, az új munkájában végre nyugalomra talált, amit könnyebben összehangolhat a szabadidejével.

Dolgoznál a nyáron? Légy résen!

Jó hírünk van! Úgy tűnik, egyre több cég fogadja a diákokat, így fokozatosan gyarapodnak a nyári diákmunka lehetőségek. Sőt, akár a Balatonon, fesztiválon is találhatsz diákmunkát, így az esetlegesen kimaradt nyaralást is bepótolhatod! Sajnos a túljelentkezésre való tekintettel, nagyon fontos, hogy minél előbb add le a jelentkezésed az általad választott munkára, hogy ne csak a maradék lehetőség közül válogathass! Annak érdekében, hogy ne maradj le a legújabb állásokról, regisztrálj gyorsan, és iratkozz fel a hírlevelünkre, így időben tudunk értesíteni a legfrissebb munkákról. 

A Mind-Diák vállalja a szervezéssel járó macerát!

Tudtad? A Mind-Diákon keresztül adókedvezményben részesül a diák is és a cég is. Ezért gyakran keresnek fel minket olyan diákok is (vagy éppen a szülők), akik nem a honlapunkon találnak rá a diákmunkájukra, hanem egyenesen a szomszéd vagy szülők cégénél. Kérdezz rá Te is az ismerőseidnél és a családban, hogy van-e a munkahelyükön valamilyen alkalmi kisegítő feladat, és mi segítünk, hogy a legkedvezőbb feltételekkel dolgozhass: átvállaljuk a cégtől az adminisztrációval járó macerát és a hatósági bejelentést! Az ügyintézés szinte teljesen digitalizált, de ha olyan kérdésed merül fel, amit meg szeretnél beszélni velünk, keress minket a lakhelyedhez legközelebbi irodánk elérhetőségein

Még nem töltötted be a 18-at? Nálunk nem gond!

Számos olyan diákmunkát is kínálunk, amit 18 év alatti középiskolások is nyugodtan végezhetnek. Affelől pedig nem kell aggódni, hogy a több hónapra szóló munkáknál kimarad a nyaralás vagy a baráti kiruccanás: a lényeg, hogy mindig jelezd időben, hogy mely napokon nem szeretnél dolgozni, és megoldjuk a beosztást! :)